Главна прокуратура: Елена Йончева не е извършила престъпление

Главна прокуратура: Елена Йончева не е извършила престъпление | StandartNews.com

Няма извършено престъпление от страна на Елена Йончева – информацията, разпространена от нея в телевизионен ефир не е класифицирана. Това каза на пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„По сигнала на Валери Симеонов веднага се започна проверка. Разпитани са повече от 15 лица. Изискана е документация и всички записи от участия на Елена Йончева в бТВ и Нова телевизия. Имаме становище на ДКСИ, имаме становище от ГД „Гранична полиция”. Категорично считаме, че информация, която Елена Йончева е разпространила, не представлява класифицирана информация по смисъла на закона. Тази информация, която тя е предоставила в медиите, покрива отговора на министъра на вътрешните работи, който той е дал в отговор на запитване на народните представители на 3 май”, обясни Арнаудова.

„Така че няма извършено престъпление, включително и разгласяване на тайна, защото тази информация не е държавна тайна, нито пък разгласяване на информация, която е станала известна или поверена по служба във вреда на държавата”, каза още Румяна Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай