Единият от мъчителите на старците направи самопризнания

Единият от мъчителите на старците направи самопризнания | StandartNews.com

Хасково. Тримата мъчители на възрастното семейство от село Малко градище Боню и Мавруда Добреви остават в ареста. Постоянната мярка задържане под стража за 24-годишният Стойчо Огнянов, Иван Георгиев на 44 години и Васил Атанасов на 30 години, постанови в късния следобед в понеделник Хасковският окръжен съд.

Въпреки, че часове преди мярката на брифинг шефът на ОД на МВР-Хасково комисар Ангел Цанков обяви, че нито един от тримата не е съдействал на разследването, по-късно стана ясно, че всъщност най-младият от мъчителите на възрастната двойка, Стойчо Огнянов, е пропял за злодеянието.

На тримата е повдигнато обвинение за грабеж и нанасяне на телесна повреда.

По случая е иззето и БМВ, с което се предполага, че тримата изверги са се придвижвали до Малко градище. В колата са открити следи от кръв, които тепърва ще бъдат изследвани, посочи наблюдаващият прокурор по случая Антон Попов.

Единият от извършителите на зверския побой Стойчо Огнянов е бил заснет и от камерите в заложната къща, където е оставил за продан откраднатия от дома на Добреви мобилен телефон, след това обаче той се е върнал в оказиона и си е прибрал мобилното устройство.

В съдебната зала тримата обвинение пледираха, че са невинни. Пред медиите в кулоарите съда коментираха, че са натопени.

На 4 ноември възрастното семейство бе прието в болница с наранявания и разказаха, че крадците са ги заплашвали с резачка, след като не открили много пари и ценности в дома им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай