ДПС депутат става подсъдим

ДПС депутат става подсъдим | StandartNews.com

Народният представител Александър Методиев отива на съд. Депутатът от ДПС е обвинен за хулиганство и противозаконно пречене на орган на властта на изпълни задълженията си.

На 1 май тази година на входа на град Костенец Методиев изпреварва неправилно и не се подчинява на полицейска палка. Малко по-късно през същото място преминава бус, който превозва футболния отбор на град Самоков. Спрян е за проверка, един от пътуващите е без документи. На мястото пристига и Методиев, който започва да размахва депутатската си карта и да се държи непристойно, като заплашва полицаите. След което Методиев звъни на шефа на РУП – Костенец. Той му отвръща да остави полицаите да си вършат работата. Така преди месец се стигна до повдигане на обвинение.

След като получи обвиненията, депутатът предпочете да мълчи. В интервю през месец юли обаче той публично призна, че е вадил депутатската си карта.

„Не съм размахвал депутатската си карта, но съм се легитимирал, дал съм си депутатската карта на съответния мним служител от МВР, за да удостоверя, че съм депутата и в качеството си на такъв искам информация", каза тогава Методиев пред Нова ТВ. 

На 7 юли тази година главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев.

Методиев е депутат вече втори мандат. В момента той е на свобода с наложена мярка "подписка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай