Доживотен затвор за убиеца на Яна поиска прокуратурата

Доживотен затвор за убиеца на Яна поиска прокуратурата | StandartNews.com

София. Прокуратурата поиска доживотен затвор при първоначален строг режим за Николай Русинов-Чеци, който е обвиняем по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София през 2011 г. Искането беше поставено на днешното заседание на Софийския градски съд (СГС).

 Ще бъде уважен гражданския иск на родителите на Яна Кръстева. Пледоариите по делото започнаха, след като съдът наложи отмяна на назначената преди няколко заседания ДНК експертиза. Тя първо бе дадена на експерти от Института по криминалистика към МВР, а след това отиде към лабораторията на СДВР, което наложи отлагане на заседанието на 2 пъти. След приключването на пледоариите следва присъда.

Причината за искането на доживотен затвор е, че според магистратите убийството е жестоко, а жертвата е издъхнала в агония.

През лятото на 2011 година в Борисовата градина бе открита убита Яна Кръстева. След аутопсията стана ясно, че момичето е било удушено. Случаят предизвика протести и недоволство сред приятелите на Яна, както заради мълчанието на полицията в първите дни, така и заради разпространената първоначално информация, че убитата е била клошарка. Първоначално бяха заподозрени двама души, като в момента дело тече срещу Николай Русинов – Чеци, който е бил с нея в нощта на убийството.

 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай