Домашен арест за шофьора, убил 8-годишния Страхил в Бургас

Домашен арест за шофьора, убил 8-годишния Страхил в Бургас | StandartNews.com

Шофьорът, който уби с "БМВ"-то си 8-годишния Страхил и след това избяга е задържан под домашен арест. Мярката бе наложена от бургаския окръжен съд и подлежи на обжалване.

23-годишният Даниел Катрапелов е студент в УСАГ последна година и в момента се готви за два изпита и дипломна работа, разкри адвокатът му. Той посочи като смекчаващо вината обстоятелство, че след бягството от местопроизшествието, водачът се е върнал с намерение да се предаде сам в полицията. В съдебната зала стана ясно още, че веднага след катастрофата Даниел Катрапелов е спрял автомобила в аварийната лента и отишъл да помогне на детето. То обаче било мъртво. Студентът се изплашил и избягал, като се укрил при приятелката си в Стара Загора. След това обаче той си дал сметка, че е допуснал грешка и се върнал. Катрапелов е задържан по пътя към Бургас, близо до Карнобат. Колата му шофирала неговата приятелка.

"Студент съм, ще бъда на разположение и няма да се укрия. Моля да не бъда задържан", каза пред магистратите Катрапелов, който тази година завършва архитектура и трябва да е абсолвент.

"На булеварда няма пешеходни пътеки, изненада е водачът да срещне пешеходец. Освен това за кратко време там са се събрали голяма група войнствено настроени роми, които дори хвърлили камък по полицаите, пристигнали на мястото на инцидента. Самите полицаи са повикали помощна група да ги пази от ромите", каза адвокатът на студента Йордан Дичев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай