До 5 г. затвор грози хулигани

До 5 г. затвор грози хулигани | StandartNews.com

Шест ултраси от "Лаута" разделиха 52 дни арест

До 5 години затвор могат да отнесат четирима привърженици на "Локо" (Пд)., И.М. (31 г.), Б.Р. (24 г.), Г.Д. (24 г.) и И.А. (18 г.) бяха обвинени от съда за едро хулиганство. Делата срещу тях ще се гледат през седмицата. Полицията изправи пред магистратите общо 10 души за инцидентите около мача с "Берое" (0:3). "Черно-бели" ултраси организираха щурм срещу агитката на гостите, но бяха спрени от жандармерията. Един служител на реда бе ранен с камък в главата. В болница след мелето се озова и запалянко. Властите обявиха, че са задържали 10 хулигани, които вчера влязоха в съда.
Шест от тях получиха присъди по бързата процедура. Първи 10 дни арест и забрана да стъпва на стадион получи 18-годишният Георги Андонов. Красимир Хаджийски (16 г.) и Парашкев Митрев (17) минаха по-тънко от останалите. Двамата ще прекарат в килии само шест денонощия. Николай Лазаров, Юлиян Паралинков (31) и Станимир Вълчев (23) последваха съдбата на Андонов въпреки твърденията си, че са били задържани по погрешка.
Агитката на "Локо" (Пд) се опита да защити своите. Тя пусна декларация, с която обвини полицията в произвол. Според запалянковците един от задържаните е бил извлечен от дома си и бит на път за районното, след което бил откаран с линейка в болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай