Делото срещу Василев върви без забавяне

Делото срещу Василев върви без забавяне | StandartNews.com

Много голяма част от внесените от прокуратурата сигнали получават осъдителни присъди в съда, проблемът обаче е че, по-често т. нар. знаковите дела не получават такава. Това заяви Борислав Сарафов, заместник на Главния прокурор пред Канал 3.

"Невъзможно е за един справедлив съд да има 100 % осъдителни присъди - нереалистично е", категоричен е Сарафов.
"Едно определено съсловие протестира против прокуратурата", заяви още той по повод протестите срещу институцията. По думите му следовятелят Бойко Атанасов се опитва да се хареса некому.

Според Сарафов "лошите" се стремят да дестабилизират държавата и институцията прокуратура, защото нямат интерес тя да си върши добре работата.

Той категорично отрече, че на срещите, които се провеждат между премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров, на която и самият Сарафов присъства се дават задачи на прокуратурата.

На тези срещи се обсъждат и конкретни задачи и приоритети, заяви той.

Сарафов каза още, че са повдигнати обвинения срещу замесените в скандала с Фонда за лечение на деца в чужбина и се работи сериозно по случая.

За делото срещу избягалия от страната банкер Цветан Василев Сарафов заяви: "Няма никаква пречка делото срещу Василев да се води задочно и да бъде "изтъркаляно" и на трите инстанции".

"Повярвайте ми делото срещу него върви без забавяне въпреки, че Цветан Василев не е в страната", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай