Бой с брадва и изнасилване за длъжниците на Чоков

Бой с брадва и изнасилване за длъжниците на Чоков | StandartNews.com

Изнасилване с шише е сред най-бруталните разправи, към които прибягвала лихварската бригада на кмета на Галиче Ценко Чоков спрямо длъжниците. Самият управник пък налагал с тъпото на брадвата най-големия си опонент в селото Веселин Тушинов. Това са разказали свидетели, разпитани по делото срещу Чоков, сина му Мартин и още 6 членове на бандата, сред които и общинският съветник от Бяла Слатина Касъм Касъмов. Всички те бяха докарани при засилени мерки за сигурност в спецсъда, който днес гледа мярката им за неотклонение. В залата бяха дъщерята Виолина и по-големият син Спас на скандалния кмет.

Според показанията на близо 20 свидетели заемите раздавал Мартин Чоков, а впоследствие - ако парите не били връщани или длъжниците спирали да плащат, кметският син заедно с Иван Пламенов-Пламъка и Иван Йорданов-Пора организирали побой и палежи на къщи и автомобили. Росен Димитров например взел 3500 лева заем и трябвало да плаща по 1000 лева лихва на месец. Мариан Горанов също взел пари, но след два-три месеца спрял да плаща, заради което Мартин и Пора му взели автомобила.

Свидетелят Радослав Илиев пък, който е бил бит с юмруци от Ценко Чоков, описва как Мартин Чоков му показал снимки на една от жертвите си, на която се виждали синини и изгаряния от цигари, както и сексуално насилие с шише. Членовете на бандата били обвинени от свидетеля Петко Давитков, че земите и къщата на починалия му през 2011 г. дядо били прехвърлени насилствено на Ценко Чоков.

Най-изненадващо дори чичото на Касъмов разказал как племенникът му е прехвърлил имоти с измама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай