Борисов дава Бареков на прокурор

Борисов дава Бареков на прокурор | StandartNews.com

София. Писмо до главния прокурор Сотир Цацаров изпрати лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод станаха обвиненията, които му отправи Николай Бареков. Пред Нова тв лидерът на ББЦ заяви, че "разполага с оригинални документи от наши и чужди служби, които доказват принадлежността на Бойко Борисов към тайните служби и специално към Държавна сигурност". "Борисов е един проект, готвен 30 години, за да заеме високи постове и да дойде на власт", каза още Бареков. И продължи: "Може ли политик, който е бил в Държавна сигурност, човек, който е засичан от няколко служби, че е извършвал престъпления, да бъде десен! Това е абсурд!",

По думите на Бареков в качеството си на главен секретар на МВР Борисов бъркал в архива с досиетата на ДС, за да замита свои следи, прочиствал архива от досиета на политически дейци. Първото досие, което извадил от там, било на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, твърди още Бареков. По думите му когато Борисов отказал да дава информация за службите, стартирала разработка, в която били замесени и бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков и Ботьо Ботев.
Прокурор номер 1 Сотир Цацаров да провери всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно, поиска веднага Бойко Борисов. Той настоя проверката да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

"Много хора съм следил и наблюдавал за близо 30 години служба, но с г-н Борисов не съм се занимавал", каза пред агенция ПИК Иван Драшков. И заяви, че е готов да заведе дело за клевета. Той призова Бареков, ако има документи, да ги даде на Цацаров.

"В понеделник сутринта ще поискам в удобно за г-н Сотир Цацаров време след сряда да се явя доброволно в прокуратурата и да предам оригиналните документи и доказателства срещу Борисов", отговори Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай