Богдана Желявска стана съдия на годината

Богдана Желявска стана съдия на годината | StandartNews.com

София. Председателят на Българска съдийска асоциация и зам.-шеф на Софийския градски съд Богдана Желявска бе избрана за съдия на годината. Прокурор на годината пък стана обвинителят от Софийската районна прокуратура Руси Алексиев.

Годишните награди за правосъдие "Темида - цената на истината" бяха раздадени на стилна церемония в зала "София" на хотел "Кемпински". Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на две болни от церебрална парализа деца - 13-годишната Снежанка и 7-годишния Божидар, както и на 8-годишния Елвер, който е в будна кома.

В категорията млад юрист наградата отиде при адвокат Гинка Христова от "Батков и Сие". В категорията Кантора на годината конкуренцията бе убийствено жестока. Все пак призът отиде при кантората "Андрей Делчев и партньори - Евролекс България". Конкуренция в номинациите им правеха "Вълчев и Борисов", "Пенков, Марков и партньори", "Рашев и партньори" и "Базлянков, Станоев и Ташев". Цветелина Гечева бе наградена за нотариус на годината. В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. Със статуетка Темида си тръгна Иван Кръпов. Женското оръжие в адвокатурата също бе силно представено, а наградата отиде при Екатерина Димитрова. Дело на годината стана познатият като "Прокуратурата срещу Гълъбовската група" съдебен процес. На церемонията присъстваха дори кметът, зам-кметът и общинските съветници на град Гълъбово.

Най-вълнуващият момент бе, когато на сцената излезе председателят на Софийска адвокатска колегия Петър Китанов, за да обяви приза за цялостен принос в правосъдието. Уникална като изработка статуетка Темида получи адвокатът от кариерата, пет пъти преизбиран за председател на САК, един от най-добрите адвокати по наказателни дела Еню Комитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай