Белезници за касапина, пробол Мартин в сърцето

Белезници за касапина, пробол Мартин в сърцето | StandartNews.com

Късаме договора със скандалната дискотека, обеща кметът на Девня

След 24 часа разследване по "горещи" следи бе задържан убиецът на 22-годишния Мартин от девненския кв. "Повеляново". Разследващите са установили, че извършителят на зверското убийство край младежкия дом е 33-годишният В.П. Той е задържан от Окръжната прокуратура във Варна за 72 часа. След оценка на събраните доказателства обвинението ще внесе искане в съда за постоянен арест на касапина.

Жителите на кв. "Повеляново" най-сетне могат да си отдъхнат от силната музика и скандали в местната дискотека, които през годините са смущавали спокойствието им през нощта. Общинските служители - също, тъй като ще спрат сигналите за скандалите в заведението. Договорът със стопаните на обекта ще бъде прекратен, заяви пред "Стандарт" кметът на Девня Свилен Шитов. Процедурата е задействана преди трагичния инцидент. Той сподели, че още като общински съветник е бил запознат с недоволството на хората от дискотеката със скандална слава. Според Шитов наемът за ползване на заведението не е бил плащан от старата фирма, която го е стопанисвала, от октомври 2012 г. до 17 юли 2015 г.

Става дума за 25 000 лв.

които се дължат на общината за наем, ток и вода. По думите на Шитов, една от фирмите, която е натрупала борчовете, е "Снежа 62" ООД. Неин собственик е съпругата на бившия общински съветник от Девня - Лазар Славов. От юли месец т.г. заведението има нов стопанин, уточнява Шитов. Той е разпоредил пълна проверка на документацията на обекта. Според сайта varna.topnovini.bg може да се окаже, че тази част от Младежкия дом е била предвидена за сладкарница и тепърва ще се разследва как точно се е превърнала в нощен клуб.

Според първоначална информация накълцаният Мартин и неговият приятел Росен Георгиев се скарали с други мъже в заведението във фаталната нощ. Скандалът се пренесъл навън. Вероятно Мартин бил застигнат от своите преследвачи в близост до детска градина. Бил намушкан с нож няколко пъти, включително и фатално - в сърцето. Приятелят му е с прободна рана в бедрото и със счупен нос и е настанен в неврохирургията на болница "Света Анна" във Варна. Опасност за живота му няма. Може да се движи сам и е адекватен. Официална информация за версиите, по които работи полицията, няма. Сигнал за криминалното престъпление е постъпил в полицията в 6,25 ч в събота.
Убитият Мартин Тодоров е от село Николаевка. Там се трудел в местната земеделска кооперация с баща си Тодор. Мартин имал приятелка, която била бременна и готвели сватба на 5 декември. Раненият му приятел е от Суворово и е

син на общински съветник

Във фаталната вечер Мартин бил на дискотека в Суворово, заедно с приятеля си Росен, а след това двамата заминали за Девня и отишли в младежкия дом в Повеляново.
Полицията изяснява кои, освен задържания за убийството, са замесени в кървавата свада, както и мотива на престъплението. Проверяват се и записите от охранителните камери.

Оцелелият: Млатиха ни със
столове, после ни клаха

Най-малко петима души подхванали двамата младежи още в дискотеката в Повеляново, а след това ги млатили със столове и накрая ги клали като животни. Това разкри пред БЛИЦ 27-годишният Росен, оцелял при касапницата в Девня. Той се свестил до предсмъртно стенещия си приятел Мартин. "С нищо не ги бяхме провокирали. Просто си седяхме в дискотеката и в един момент някакво момче дойде при нас. Каза ни: "Вие още ли сте тука, бе?! Айде махайте се!". И удари Мартин. От това момче тръгна всичко. Другите също ни се нахвърлиха, бяха поне 5 човека", разказва Росен. Двамата с Мартин решили да избягат от дискотеката, а нападателите им ги погнали с юмруци, ритници и столове. "Всичко стана много бързо... Не познавам никой от тези момчета. Помня, че започнахме да бягаме към детската градина. Мен ме наръгаха в лявото бедро. Счупиха ми и носа. После не помня", разказва пострадалият младеж. "Свестих се на земята и видях до мен Мартин. Беше още жив, дишаше тежко...", разказва още раненото момче. Той изгуби най-добрия си приятел и бъдещ зет. Идната събота Мартин е трябвало да мине под венчило със сестра му Дияна, която е бременна в петия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай