Автокрадецът Яро получи 10 месеца затвор в Словения

Автокрадецът Яро получи 10 месеца затвор в Словения | StandartNews.com

Словения е осъдила автокрадеца Ярослав Димитров на 10 месеца затвор. Присъдата е издадена от съда в град Брежице, потвърдена от Висшия съд в столицата Любляна, както и от Върховния съд на Словения. Подсъдимият ще трябва да заплати и глоба от 3493 евро.

Софийската градска прокуратура е получила присъдата по електронен път в петък, след което е внесла в съда предложение за приспособяването й към изискванията на българското законодателство, съобщи "Дарик".

Съдът ще определи на кои текстове от Наказателния кодекс на България съответстват извършените престъпления и какво наказание осъденият да изтърпи, при какъв режим и в какъв тип затворническо заведение осъденият да изтърпи остатъка от наложеното му наказание „лишаване от свобода". Ще бъде решени каква част от наказанието на крадеца е изтърпяна на територията на другата държава и какъв остатък да изтърпи у нас.

Днес Софийски районен съд остави автокрадеца за постоянно в ареста. Събраните доказателства по производство от 2014 г. показват, че той е автор на престъпление заедно със своя съучастник Божил Гюров.

Припомняме, че Ярослав Димитров, който има три влезли в сила присъди и четири досъдебни производства за кражби, открадна два автомобила от паркинг в столицата. Видео от кражбата и снимки бяха разпространени от потърпевшите в интернет, а дори самият Бойко Борисов настоя правосъдните органи да се задействат по случая. Автокрадецът бе заловен и пуснат за един ден, а по-късно арестуван за друга кражба -на три мотора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай