Арнаудова: Разследваме купуване на гласове в Пазарджик и Добрич

Арнаудова: Разследваме купуване на гласове в Пазарджик и Добрич | StandartNews.com

Случаят в Добрич е доста мащабен, разследването се води от Районна прокуратура Добрич, в който по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг по повод схема за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от една от политическите партии в Добрич, съобщава „Фокус".

"Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други", уточни тя.

„Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита", посочи Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че по случая е ангажирана Автомобилна администрация, която да извърши щателна проверка на товарния автомобил, както и БАБХ поради това, че храните са разтоварени на мястото, където това не бива да се извършва. „Действия се извършват и от КАТ,за да се установи дали няма нарушение по Закона за движение по пътищата", допълни Румяна Арнаудова.

„Акцентът на прокуратурата е да се установи лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила", посочи тя.

„Разследването продължава, извършва се оглед на местопроизшествие, броят се и се оглеждат тези 970 пакета. Предстоят разпити на свидетели, основно шофьорът и други лица, за които имаме сведение, че имат отношение и съпричастност по случая", каза още Румяна Арнаудова.

На въпрос дали има индикации, че в случая в Добрич и този в Пазарджик става въпрос за една и съща политическа партия тя посочи: „Да, мисля, че е за една и съща".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай