Агнешки главички за Лозан Панов

Обвиниха шефът на ВКС в натиск на ръководители на съдилища

Агнешки главички за Лозан Панов | StandartNews.com

Агнешки главички посрещнаха Лозан Панов преди сградата на ВСС днес. Там в момента се провежда пленум. Така граждани изразиха позицията си към шефа на ВКС, за който очевидно гравитира около Иво Прокопиев и депутата Никола Николов заедно с Калин Калпакчиев. Както е известно кръгът на Прокопиев и Николо се нарича Агнешки главички. 

Членовете на ВСС минах безмълвни покрай захвърлените на земята деликатеси. Панов обаче се опита отново да насъска журналистите срещу Сотир Цацаров. 

На въпрос, защо той не отговори за своята среща с известния адвокат Иван Тодоров, Панов се измъкна, че Тодоров не бил потвърдил за нея, нищо че има снимки. Юристът се явява във ВКС по много дела и това крещящ конфликт на интереси. 

Лозан Панов се направи на ударен и за снимките от запой с друг скандален адвокат - защитникът на Цветан Василев - Божидар Банков.

Друг член на ВСС Ясен Тодоров пък бе категоричен, че Панов тпябва да подаде оставка заради натиска, който е упражнил на съдилищата за предстоящите номинации на членове на съвета.

Заседанието започна с дебат по точка, внесена от мнозинството в Съвета, с която се твърди, че председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов недопустимо оказвал натиск върху ръководители на съдилища във връзка с изборите на членове на следващ Висш съдебен съвет от съдийската колегия. Намесата се изразявала в това, че изисквал протоколите от общите събрания, на които са правени номинаци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай