Адвокатът на Цветан Василев въртял контрабанда с цигари

Лазар Карадалиев насочвал как да се движат камионите и къде да ги разтоварват

Адвокатът на Цветан Василев въртял контрабанда с цигари | StandartNews.com

Срещу адвокат на Цветан Василев е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари, разкри говорителят на Сотоцир Цацаров Румяна Арнаудова в отговор на отвореното писмо до медиите на Лазар Карадалиев.

Обвинението на Карадалиев е в рамките на разследване на специализираната прокуратура, което е започнало преди повече от една година. Деянията са от 2011 и 2012 г. Има установени множество камиони с цигари без бандерол, които са внесени от Гърция към България, продължи прокурор Арнаудова.

Самият г-н Карадалиев, неговото участие в групата се е изразявало основно в посрещане и насочване на камионите, не само като траектория на придвижване на траекторията на страната, но и като място за разтоварване, продължи тя, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ разследването, независимо, че е от една година, не е достатъчно напреднало. "Има риск, ако разкрием повече, да си попречим. Това, което мога допълнително да кажа, че са повдигнати обвинения на още три лица. Специализираната прокуратура действа по своя план“, подчерта Арнаудова и поясни, че всички лица са с мярка за неотклонение „Подписка“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай