АБВ внася сигнал до главния прокурор и до ДАНС за партия ДОСТ

АБВ внася сигнал до главния прокурор и до ДАНС за партия ДОСТ | StandartNews.com

Днес внасяме сигнал до главния прокурор и до ДАНС за партия ДОСТ. Това каза лидерът на АБВ Константин Проданов по време на пресконференция след проведените парламентарни избори, съобщава „Фокус".

"Ние не губим поглед и от каузите, които защитавахме по време на самата изборна кампания, една такава кауза беше забраната на ДОСТ. Сега сме подготвили сигнал до главния прокурор и до ДАНС. Днес ще го подадем", добави той. По думите му институциите трябва да разгледат казуса за противоконституционността на ДОСТ.

Проданов отчете, че тази партия не е минала 4-процентната бариера само с една бройка. „При едни следващи избори, които за мен са много вероятни, напълно възможно е този пропуск от тяхна страна да бъде поправен", заяви Проданов. Според него тази опасност трябва да бъде прекратена. „Има и законодателни промени, които трябва да бъдат взети, но на първо място трябва да се разследва дейността на ДОСТ", заяви лидерът на АБВ.

По думите му независимо от общата картина и изборите, от АБВ не губят фокус за важните неща и които са защитавали по време на кампанията. По повод искането на ДОСТ за касиране на изборите, Проданов заяви: "Наглостта им няма граници". По думите му това прави сигналът, който ще изпратят от АБВ до главния прокурор за противоконституционността на ДОСТ още по-актуален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай