Златанов: Има манипулации на тефтерите

 Златанов: Има манипулации на тефтерите | StandartNews.com

Склонен съм да вярвам, че има манипулации на съдържанието на тефтерите. Това заяви бившият председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов пред бТВ. Той коментира делото срещу него заедно със своя адвокат.

Златанов изтъкна, че става въпрос за поредица от спекулации и те са част от сценарий, за който не пожела да коментира кой го е поръчал. „Аз се оказах в една ситуация сам срещу всички – срещу институциите, срещу медиите, срещу цялото общество", коментира още той.

„Не съм виждал тефтерите от 9 юли 2013 г. когато ми ги отнеха при изключително зрелищна акция", уточни Златанов. Той бе категоричен, че срещу него не е имало никакъв натиск, нито поръчки, докато е бил в качеството на председател на комисията. Златанов обаче изтъкна, че е получавал обаждания от политическия елит и „самонадеяни хора" с „плювки, пасквили и клюки". „Всякакви хора се обаждаха", каза той, но увери, че това няма нищо общо с поръчки и натиск.

Адвокатът на бившия председател на комисията за конфликт на интереси каза, че прокуратурат ане си е свършила работата. „Прокуратурата не представи веществените доказателства – тефтерите", каза юристът Савова. И допълни, че от 25 тома доказателства, прокуратурата е извадила само няколко листа и няма логично обяснение за това, което се е случило в съдебната зала.

„Това, което се появи на пресконференцията на прокуратурата, в мен остана впечатлението, че прокуратурата чете мотивите на влязло в сила решение. Всъщност самата прокуратура се отказа от обвинението за търговия с власт", посочи защитникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай