4 години решетки за убиеца на Петьо

4 години решетки за убиеца на Петьо | StandartNews.com

Пъков ще обжалва присъдата 

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години лишаване от свобода Цветан Пъков, прегазил 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище.

Цветан Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Той ще трябва и да плати, направените от родителите на Петьо разноски по делото в размер на 3 хиляди лева, както и разноските по самото дело за експертизи и други действия в размер на 2908 лева.

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража" на Цветан Пъков. Тъй като присъдата още не е влязла в сила, тя може да бъде обжалвана на по-горна инстанция.

След като бе прочетена присъдата, Цветан Пъков каза, че ще обжалва наложеното му наказание. На въпрос как приема наказанието от 4 години лишаване от свобода каза: „Твърде много".

Родителите на малкия Петьо казаха, че също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват и съобщиха, че събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай