3000 лв. глобиха кмет за непочистени реки

3000 лв. глобиха кмет за непочистени реки | StandartNews.com

3000 лева глоба трябва да плати кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, за непочистени речни корита. Решението на Административен съд, с което бе потвърдено това на Районен съд – Благоевград, е окончателно. Наказателното постановление е издадено от директора на РИОСВ в областния център след проверка.

Градоначалникът обжалва, според него нарушението не е доказано от обективна страна. Той твърди, че няма бездействие от негова страна, тъй като създал организация за непрекъснато почистване на речните корита, поради което неправилно е определен субекта на нарушението.

Кметът на община Симитли не е изпълнил задължението си да предотвратява изхвърлянето на отпадъци на неразрешените за това места и създаването на незаконни сметища и не е организирал почистването им, смятат магистраатите. Нарушението е установено при извършената на 27.03.2015 г. проверка от контролните органи на РИОСВ на речните легла и прилежащите територии на реките. Установено е, че са създадени незаконни сметища, които не са почистени.

Задължение на кмета общината е да осигури мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места, за да не се допусне създаването на незаконни сметища, а ако такива са създадени – тяхното почистване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай