25 години затвор за убиеца на Хюлия

25 години затвор за убиеца на Хюлия | StandartNews.com

Варненският апелативен съд даде доживотен затвор на убиеца на на студентката Хюлия Маджар – Иван Тодоров, който заради привилегията на процедурата "съкратено съдебно следствие", се редуцира за срок от двадесет и пет години при строг режим. Апелативните магистрати потвърдиха присъдата в останалата й част, с която Тодоров трябва да заплати на родителите на убитото момиче 300 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди, съобщиха от пресслужбата на съда.

Преди 10 дни втората съдебна станция разгледа протеста на Варненска окръжна прокуратура срещу присъдата на ВОС, който призна вината на Иван Тодоров за убийството,но му даде 20 години затвор и заради съкратеното съдебно следствие той получи само 13 години 4 месеца. Както прокуратурата, така и родителите на Хюлия като частни обвинители и граждански ищци настояваха, че единствената възможна справедлива присъда за това жестоко престъпление, отнело живота на 24 годишната Хюлия е „доживотен затвор", който да се редуцира, съгласно нормата на закона с „лишаване от свобода" от 20 до 30 години.

Според апелативния съд убиецът действал хладнокръвно и цинично, след като се обажда на бащата да иска откуп за мъртвата му дъщеря, а след това напуска страната.

В мотивите на магистратите е записано, че подсъдимият е лице с много комплекси, приемал е лекарствени средства, засилващи агресивността му, използвал е услуги на проститутки, което от друга страна обяснява поведението му след отказа за секс. Пострадалата в нито един момент, с нищо не е провокирала подобно отношение у него.

Решението на Варненския апелативен съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай