Зовем ЕК за план за реакция, ако Турция пусне мигрантите

Зовем ЕК за план за реакция, ако Турция пусне мигрантите | StandartNews.com

Призовали сме ЕК да започне работа по план "Б", ако реториката от страна на Турция придобие реални измерения. Това заяви външният министър в оставка Даниел Митов по повод заявките на Анкара, че може да отвори границите към ЕС за приютените на турска земя мигранти.

Надяваме се, че до това няма да се стигне, но не можем да крепим политиката си само на надежди. На национално ниво България взима всички възможни мерки за ограничаването на миграционните потоци, добави Митов, цитиран от БТА. Министърът в оставка съобщи, че НАТО е призована да следи обстановката с миграцията в Черно море, както и че до момента няма данни там да има напрежение. Ако се появят подобни симптоми, НАТО и ЕС трябва да бъдат в готовност да реагират, отдавна сме призовали за конкретни действия, посочи той.
По повод информациите за възможен атентат у нас Митов отбеляза, че българските служби работят по темата. Непрекъснато следим подобни комуникации, службите за сигурност са в постоянна готовност да реагират на подобни заплахи. Трябва да бъдат сведени до нула възможностите за осъществяването на враждебни действия. Трябва да се води безкомпромисна битка с такива заплахи, коментира Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай