Зорница Русинова: Предвиждаме ежегодно увеличаване на минималната работна заплата

Зорница Русинова: Предвиждаме ежегодно увеличаване на минималната работна заплата | StandartNews.com

Темата за доходите е винаги актуална, няма политик , който да не иска да подпомогне гражданите да получават повече доходи. Освен ниските нива на безработицата, хубавото у нас са ръстът на средните доходи, а ръстът на минималната работна заплата е със 110%. Което значи, че действията на правителството са дали своя резултат, защото доходите идват от работеща икономика. Това заяви Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика, пред Канал 3.

"В момента предвиждаме ежегодно увеличаване на минималната работна заплата, както обещахме в предизборната си програма на ГЕРБ", добави Зорница Русинова. "Средната работна заплата е близо 1100 лева - ръст средно 10% годишно. Тя идва от доброто развитие и повишаването на квалификацията. Затова нашата рецепта е да инвестираме в знания и умения, ако искаме да имаме високи резултати".

"Около 20 милиона да помогнем на хора с увреждания да работят - до 24 месеца ще субсидираме заплатата му, ако бъде нает от български работодател. Тези хора мога да минат за пръвпът през обучение - професионално, дигитално, езиково. Бонусът, който даваме за пъвпът е, че в рамките на 6 месеца след приключване н програматат, ако работодателят задържи човека с увреждани, щеполучи 6 заплати. Така щке дадем възможност за трайна заетост. Считам, че няма политик и общественик и ние като общество дължим многоповече на хората с увреждания", допълни зам.-министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай