Златева: Боршош остана, за да има приемственост

Нито съм притискана, нито съм упражнявала "политически" чадър, заяви служебният министър

Златева: Боршош остана, за да има приемственост | StandartNews.com

По отношение на смяната на борда на НДК, искам категорично да заявя, че върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала „политически чадър" върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС, обяви служебният министър по председателството Деница Златева пред Временната комисия за НДК, цитирана от "Фокус".

От самото начало на мандата на служебното правителство, това беше обща воля на президента и министрите, заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите на етап, в който сме наблюдавали изключително голямо закъснение в някои от дейностите за подготовка, не можем да си позволим да създаваме допълнителни сътресения в системата и да сменяме хора, които оперативно се занимават с подготовката на Председателството", обясни тя.

Това беше единственият аргумент, с който директорът на НДК не беше сменен. През март окончателно стана смяната на борда. В правомощията на всеки принципал, когато отговаря за търговско дружество или държавно предприятие, е да направи промени в борда, продължи тя.

Нека да не се заблуждаваме беше ясно, че следващото правителство със сигурност ще направи промени в борда. Направих промените и от гледна точка на профила на членовете на борда. Г-н Анастасов е финансист от БНБ, а г-жа Енчева е специалист по търговско право и обществени поръчки. С това решение беше сменен борда и беше запазен Мирослав Боршош, с единствения аргумент, че нито един от хората, които оперативно се занимават с подготовката на всички нива, не само в НДК, а и по министерства, не беше сменен по време на мандата, заяви Деница Златева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай