Жельо Бойчев: Мнозинството няма управленска програма

Жельо Бойчев: Мнозинството няма управленска програма | StandartNews.com

Престъпността първа усеща слабостта на едно управление, обяви  зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев в интервю за "Фокус".  

Това мнозинство, което излъчи правителството на „Борисов 3", до момента продължава да не може да представи на българския парламент нито законодателна, нито управленска програма, по която да работи. Не успя да разчете ясно знака, който ние от БСП дадохме в началото на работата на Народното събрание, давайки си сметка за сложната обстановка, в която се намира страната, и множеството предизвикателства пред нея, каза още Бойчев.

Казахме, че по въпросите, свързани с външната политика и националната сигурност, сме готови да седнем на разговор, диалог и да търсим съгласие, отразяващо националния интерес на страната, и сме готови да го подкрепим. Показахме го и с предложението за декларацията, защото знаете погромът, когато беше в македонския парламент, и с декларацията, с която подкрепихме усилията за подписване на Договора за добросъседство с Македония. Трябва да се дават и добрите примери. Искахме този разговор и това поведение да продължи и по темите, свързани с председателство. Ето, искахме по тези въпроси да постигаме съгласие, но условието е разговорът да се провежда в българския парламент, продължи депутатът от БСП.

Той даде положителна оценка на работата на  Временната комисия за НДК, на която бе член и добав, че БСП ще продължи да слежи за нередностти във властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай