Заместникът на Моллов сяда в стола му (ОБЗОР)

Заместникът на Моллов сяда в стола му (ОБЗОР) | StandartNews.com

Сигналът за корупция не е единствен, призна министър Десислава Танева

Премиерът Бойко Борисов освободи от длъжност изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов. Предложението за рокадата на върха в агенцията е на земеделския министър Десислава Танева. Тя определи за поста досегашния заместник на Моллов в БАБХ д-р Дамян Илиев. До смяната в агенцията се стигна след проверка от страна на министър Танева по скандала с "Аладин фуудс". Собственикът на фирмата Аладин Харфан заяви на специална пресконференция, че проф. Моллов му поискал 10 хил. евро "такса спокойствие". А от своя страна Моллов показа снимки на месо с червеи, за което твърди, че било открито в помещения на неговата фирма. "Трябва да се направи един цялостен преглед относно политиките и функционирането на БАБХ и там, където е необходимо, да се направят съответните промени", заяви земеделският министър вчера след откриването на фестивала "Семе българско" в Севлиево. "Тъжната истина е, че сигналът за корупция не е единствен от фирмата, която се е осмелила да излезе публично на пресконференция", каза още Танева. "Всеки един сигнал, който съм получила по отношение на нерегламентирани дейности, веднага на следващия ден изпращам представители, ако има обосновани съмнения, че това е истина - освобождавам директора", отсече тя. Танева предупреди, че от министерството са безкомпромисни и по отношение на управлението на горите.

Решението е справедливо

Богдан Борисов,

председател на Националната асоциация на млекопреработвателите (НАМ)

Отдавна проф. д-р Пламен Моллов трябваше да бъде освободен като председател на Българската агенция по безопасност на храните, тъй като има многобройни сигнали.
Уволнението е напълно справедливо. За мен той повече няма място в БАБХ. Министерството на земеделието и храните могат да ви дадат справка колко животни се съсипаха и особено за овцевъдите, колко загуби нанесе бездействието му с ваксинирането на овцете от болестта "син език".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай