Залагат на Стойнев за червен лидер в нета

Залагат на Стойнев за червен лидер в нета | StandartNews.com

София. Залозите в интернет за нов лидер на БСП текат с пълна сила. Според тях най-големи шансове да оглавят партията имат Драгомир Стойнев и Михаил Миков. Министърът на икономиката и парламентарният шеф бият опонентите си и по номинации от партийните конференции в страната, показват предварителните данни на "Позитано".

Веднага след тях е Мая Манолова, следвана от Янаки Стоилов и Корнелия Нинова. В залозите все още го няма името на Георги Кадиев, който вчера чрез своя профил във facebook обяви, че е получил номинации и влиза в надпреварата.

"Кандидатирам се, за да извървим пътя към силна, модерна, про-европейска лява партия. Кандидатирам се, за да върнем вярата на членовете на БСП в морала", написа той. Днес от 14,30 часа Манолова ще участва в дискусия за бъдещето на Столетницата под наслов "Промяната е път към победата". А дебатите са в клуб на БСП "Красно село". Заявка за лидерската битка са дали още Георги Гергов, Борислав Гуцанов, Красимир Янков.

"Аз виждам една коалиция - БСП и всички леви формати. Да не е Коалиция за България, да е БСП и всички останали. Както с АБВ, така се виждам и със социалдемократите и т.н. Няма да се делим на по-приближен и по-неприближени", заяви вчера пред Фокус Гергов. На въпрос дали БСП е готова за широка коалиция, в това число и с ГЕРБ, пловдивският шеф на червените отговаря: "Щом е за България, трябва да бъдем готови за всеки вариант, който да изведе държавата от положение. На първо място България и след това всичко останало".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай