Законът за бурките остава в програмата на депутатите

Законът за бурките остава в програмата на депутатите | StandartNews.com

Със спор между ДПС и ПФ започна работата на НС днес. Веднага, след като бе гласуван дневният ред за седмицата, зам.-председателят на ПГ на ДПС Тунчер Кърджалиев поиска да отпадне като точка първа за петък разглеждането на Закона за носенето на облекло, покриващо или скриващо лицето, т.е. т.нар. Закон за бурките.

Според Кърджалиев законът не бива да се разглежда, защото може да се използва за предизборна цел от нездрави сили в парламента. Освен това страната ни щяла да е едва трета в света – след Франция и Белгия, която въвежда подобни забрни.

„Държавата трябва да протектира гражданите си от дефектирали амбиции", посочи Кърджалиев, а този закон не изпълнявал тази цел.

„Мога да ви уверя, че в петък в 14 ч. ще сте забравили, че точката е вече приета. Не се правете на по-праведни от ходжата и Аллаха", каза председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов. И иронично посъветва опонента си да обогати информацията си в кои страни са забранени „ези фереджета, бурки и всякакви парцали".

Днес депутатите трябва да решат окончателно дали одобряват да започне изплащането на задължението за поръчаните руски реактори за АЕЦ „Белене".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай