Захариева: Ще работим активно за възстановяване на плащанията по ОП

Захариева: Ще работим активно за възстановяване на плащанията по ОП | StandartNews.com

София. Ще работим активно за възстановяване на плащанията по оперативните програми. Приоритет за нас е състоянието на бюджета, тъй като трябва да намерим средства за бенефициентите, чиито проекти са спрени. Това каза вицепремиерът по икономическа политика и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство Екатерина Захариева.

Като свои приоритети тя посочи преговорите с Европейската комисия по Оперативна програма „Региони в растеж" и договаряне на броя на допустимите градове в нея. По тази причина предстои изключително активна работа с управляващия орган и общините.

Тя благодари на Десислава Терзиева, че е оптимист и все още има надежда за запазването на 67 града като бенефициенти по ОП „Региони в растеж". "Ще бъде трудно за нас да го направим предвид факта, че ги няма в Споразумението за партньорство, но ще продължим да ги отстояваме", подчерта Екатерина Захариева.

Тя посочи, че все още има риск от загуба на средства по ОП „Регионално развитие" в края на годината.

"Много важен приоритет е Оперативна програма „Транспорт", която Министерството на регионалното развитие в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура" изпълнява. По моя информация има забавяне в някои проекти, но ще направим всичко възможно да наваксаме изоставането", посочи тя.

"Активно ще работим в областта на жилищната политика, енергийната ефективност, околната среда и ускоряване на издаването на разрешения за строеж за големите обекти. Фокус в работата ми като вицепремиер по икономическата политика ще бъде облекчаване на бизнес средата, като за целта ще подобрим подзаконовата нормативна уредба", допълни тя.

"Най-важното за нас, освен провеждането на изборите, е работата на администрацията да не спира."

"Надявам се, че ще продължи изпълнението на повечето от започнатите политики, които набелязахме като начало и в които вече постигнахме добри резултати", каза Десислава Терзиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай