Захариева: Докладът на ЕК е обективен и позитивен

Захариева: Докладът на ЕК е обективен и позитивен | StandartNews.com

Мониторинговият доклад на Европейската комисия е обективен и позитивен. Това заяви по Нова ТВ вицепремиерът Екатерина Захариева. По думите й докладът е доста конкретен. „Има още какво да се прави, има препоръки, но и ние имаме много ясен план", каза тя.

Ние правим реформата заради българските граждани, не за Брюксел", категорична бе Захариева.

Тя коментира и скандалите в Народното събрание, където опозицията бойкотира заседанията и поиска оставката на парламентарния председател Димитър Главчев, след като в сряда той изгони лидера на левицата Корнелия Нинова и съпартиецът й Антон Кутев. 

„От невлизането на опозицията в парламента губят българските граждани, които са гласували за тях. Надяваме се да решат и да влизат в парламента", заяви вицепремиерът.

Според нея полезна е конструктивната опозиция. "От силна опозиция печелим и ние управляващите", каза още Екатерина Захариева.

„Доста е обтегната обстановката в парламента. Рядко има конструктивни дебати от страна на опозицията. Не трябва да ни обиждат", заяви Захариева. „Ние работим 24/7. Не е конструктивно, когато ни викат само за да бъдем обиждани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай