12:30 ч.

12.01.18

2 мин.

0

7

0

Юнкер връчи на Бойко схема на ЕК за газовия хъб "Балкан" /ОБНОВЕНА/

от Красимира Темелкова |

Юнкер връчи на Бойко схема на ЕК за газовия хъб "Балкан" /ОБНОВЕНА/

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на Република България Бойко Борисов дадоха съвместна пресконференция. Тя беше предшествана от среща между Юнкер и президента Румен Радев и от клъстерни срещи накомисари и членове на Министерския съвет. След пресконференцията са предвидени среща на  Юнкер с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и среща на Колегиума на комисарите с Председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарни комисии.


Юнкер предаде на Борисов схема за газовите доставки в хъб Балкан, разработена от Европейската комисия. "Газовите доставки трябва да са свързващи и вървим в една и съща посока с българското правителство, посочи той. - И затова предложихме тази схема - за газовия хъб „Балкан" на България."


Юнкер за втори път днес наблегна, че поема ангажимент към Западните Балкани.


"От първостепенно значение е подобряването на свързаността и със Западните Балкани, и по отношение на Турция, заяви той. - Западните Балкани са свързани повече помежду си, но искаме да ги свържем и с останалата част на Европа. Доволни сме, че Председателството им обръща внимание. Това е първото Председателство на България. Следих подготовката и на процеса на присъединяване на България към ЕС. Винаги съм се гордял, че аз подписах договора за присъединяването. Радвам се, че планът „Юнкер" работи и в България. Подписахме важен договор и поздравявам всички. Българското Председателство е в ключов момент за Европа. В голяма степен сме на едно мнение за приоритетите и за българското, и за австрийското. Ще обсъждаме финансовата перспектива, грижата ни е работата да започне възможно най-бързо, за да не се повтори предишната процедура, по време на която Съветът отдели твърде много време", допълни Юнкер.


Той отново увери и че е радетел за влизането на България в Шенгенското пространство и присъединяването й към еврозоната: "Бюджетният дефицит е нещо непознато тук, безработицата пада, всичко това показва, че е постигнат сериозен напредък. Всички държави-членки имат правото и задължението да станат членове на еврозоната. Не съм казвал, че България трябва да стане член на еврозоната утре в 12.00 часа, а казвам, че България е на добър път. не мисля, че е достойно поведението на тези държави, които се противопоставят на влизането на България в Шенген."


 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:44 · 14.01.2018
Можехме да имаме Южен поток, но нашите приятели от ЕС не позволиха. Сега ни подхвърлят малка троха, но зависима от съседите на югоизток.
Потребител · 03:04 · 14.01.2018
Схeмата отдавна e ясна-икономиката на България e затрита,както и образованиeто,армията,и шeпата корумпирани от "дeмократична" Европа управляващи e на хранилка на eврофондовeтe.Българитe,останали бeз прeпитаниe слугуват на същата тази Европа или я пазят от eмигрантскитe потоци!
Потребител · 01:59 · 14.01.2018
Като бълха на стероиди гледана под микроскоп е тоя Борисов бе. Наша гордост
Потребител · 21:41 · 13.01.2018
Схeмата я знаeм и ниe-въпросът e кои щe финансира проeкта, И тук уважаeмитe eвропeици мълчат като риби.Само да смe наясно:'лошитe руснаци' ни построиха Козлодуи,Дeвня и стотици ощe прeдприятия,а " добритe eвропeдeруги" ни дадоха...гeипаради,трeти пол И всeобща разруха.Е да ви имам приятeлчeтата...
Потребител · 15:26 · 12.01.2018
Вместо южен поток директно от Русия - газов хъб през турция. Мамка ви и педерасти гнусни продажни
Потребител · 22:10 · 12.01.2018
@Потребител А кой обяви че спира" Южен поток"-не беше ли Орешарски на срещата с американския държавен секретар!
Потребител · 04:24 · 14.01.2018
@Потребител Глупак! Нe e Орeшарски, азападнитe гъзолисзи и мeкeрeта. Да и мeкeрeта като тeбe! Прeдатeли!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент