Йовчев: Следим Бисеров само ако има ограничителни мерки

Йовчев: Следим Бисеров само ако има ограничителни мерки  | StandartNews.com

София. МВР може да се интересува само в случаите, когато има наложени ограничителни мерки за някои лица да напускат страната. Иначе масивите, с които МВР разполага, не може да ги използва, за да си задоволява любопитството. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след въпрос дали Христо Бисеров е напуснал страната и дали МВР се е интересувало от това.

Ако има данни за изтичане на информация и ако тя е класифицирана, то би трябвало да има проверка, поясни оред журналисти в парламента вицепремиерът относно въпросът дали ще има проверка за теч на информация от ДАНС по казуса Бисеров.

„При всички положения съм убеден, че това, което е трябвало да бъде направено от прокуратурата, е направено. Абсолютно съм убеден, от това, което наблюдавам в последните месеци, че главният прокурор и неговият екип си вършат работата както трябва и съм убеден, че това, което трябва да бъде направено, ще бъде извършено", каза още Цветлин Йовчев.

Вчера сутринта не бях уведомен, след това говорих с председателя на ДАНС и се информирах за това какви са обстоятелствата", уточни вътрешният министър.

На въпрос дали се е виждал е с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и напусналия политиката Христо Бисеров, Йовчев заяви: „Не, въобще не съм се виждал с г-н Доган. С г-н Бисеров също от много отдавна не съм се виждал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай