Йовчев отива извънредно в парламента довечера

Йовчев отива извънредно в парламента довечера  | StandartNews.com

Министърът ще информира народните представители за акцията "Кокаинови крале" при предходните правителства

София. Депутатите ще заседават при закрити врати в края на извънредния пленарен ден довечера. Те искат да изслушат вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата за проведената през февруари френско-българска операция, при която бяха заловени 1 400 кг. кокаин. След нея последваха обиски на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Предложението вътрешния министър да бъде извикан дойде от Атака, след като председателя на вътрешната комисия Атанас Мерджанов представи декларация, с която обяви връзка между международната акция и операцията „Кокинови крале" на предишното ръководство на МВР.

Според Мерджанов бившето правителство е разпънало политически чадър при провеждането на операцията. Това се разбирало от получената от министъра и главния секретар на вътрешното министерство информация при изслушването им в комисията преди седмица.

„В ГЕРБ има бивш министър, в момента подсъдим, който отново оглави предизборния щаб на партията, общински съветник, който може да се окаже замесен в трафик на кокаин - трудно е да се прецени това политици ли са или престъпници", каза Мерджанов.

В отговор бившият вътрешен минисър Цветан Цветанов обяви, че при предходното на ГЕРБ правителство на тройната коалиция през 2008 г. има провалена операция за задържане на 4 тона кокаин заради теч на информация.

"Изкарват се скандални факти, казват се много неща, ние трябва да бъдем информирани какво се случва, иначе си мислим, че това е част от предстоящата предизборна кампания", коментира след размяната на реплики Десислав Чуколов от Атака и поиска Цветлин Йовчев.

Изслушването ще бъде закрито заради класифицирана информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай