Йовчев: Няма чадър върху разследванията

Йовчев: Няма чадър върху разследванията | StandartNews.com

София. Не е възможно да бъде наложен какъвто и да било контрол и чадър върху разследванията, включително и тези на организираната престъпност. В това увери министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след среща с посланици и представители на дипломатически мисии на страни, за чиито граждани България е предпочитана туристическа дестинация.

„Имаме драфт на екшън план, разработен на основата на всички препоръки и забележки, отправени по линия на механизма за сътрудничество и оценка. В момента тече процедура на съгласуване и с нашите партньори, включително с представители на ЕК по отношение на предвидените мерки и конкретното им изпълнение. Вярвам, че изпълнението на този план ще има съществен принос и ще подобрим съществено ситуацията в България по отношение на правосъдие и вътрешен ред", категоричен бе Йовчев.

По думите му в не толкова далечно бъдеще България ще направи необходимото и ще има съответното развитие в такава посока, че този механизъм да приключи.


„Създаваме платформата и основата за това средата в България да се промени по такъв начин, че механизмът да отпадне", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай