Йончева: Не мога да простя на Борисов

От Гранична полиция са изменили поръчката за оградата, а нямат право, обяви депутатката

Йончева: Не мога да простя на Борисов | StandartNews.com

Съдя г-н Борисов за думите му, че съм се възползвала от положението си, обяви депутатът от "БСП за България" Елена Йончева пред bTV. Старт на делото ще бъде даден днес, а журналистката претендира за 20 000 лв. Те ще бъдат дадени за благотворителност, ако спечели, обяви тя. Йончева ще помогне на семейства, които се опитват да имат дете.

Направила съм над 50 - 60 документални филма. По време на управлението на г-н Станишев съм направила 4, заяви журналистката. Нямам нищо общо с платени от държавата пари. Никога не съм кандидатствала за субсидии. Освен това направих справка в БНТ дали са превеждани държавни средства за мои материали през 2000 година, продължи Елена Йончева.

Адвокатът на г-н Борисов, г-н Марковски твърди, че премиерът не е имал предвид мен, заяви тя. Освен това той твърдял, че това е станало по време на кампания и нямали противоправно деяние. "Правя си извода, че по време на кампания може да се лъже", отсече Йончева.

Не мога да простя, защото това не са лични взаимоотношения. Тук става дума за човек с власт, който набеждава един човек. По време на кампанията аз бях просто кандидат, не депутат. Усещането за безнаказаност, това е страшното. Политиците в България се чувстват безнаказани, смята Йончева.

Запитана какво се е случило с оградата на границата, Йончева коментира: "Дават ви пари да направите къща, вие правите барака!"

Тя бе категорчна, че от Гранична полиция са променили поръчката. "Те нямат право на това", категорична бе Йончева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай