Янакиева: ГЕРБ проявиха неуважение към партньорите си

Янакиева: ГЕРБ проявиха неуважение към партньорите си | StandartNews.com

Предложението на ГЕРБ за пенсионната реформа бе направено прибързано и без да бъде съгласувано с коалиционните партньори. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Росица Янакиева в сутрешния блок на TV7. Тя уточни, че днес АБВ ще реши дали да подкрепи промените, които предлагат от партията на Бойко Борисов.

Изпъълнителният съвет на АБВ днес ще обсъди и анализ на състоянието на частните пенсионни фондове и ще се направи оценка на риска.

Промените в пенсионната реформа, които ГЕРБ предала, дават възможност хората да изберат къде да се осигуряват допълнително. Това обаче едва ли ще даде положителен ефект върху системата, смята Янакиева. Според нея това води до допълнително напрежение.

Смущаващ е начинът, по който е взето това решение от страна на ГЕРБ и след това е поднесено на коалиционните партньори. Именно той показва неуважение към хората, с които работиш, допълни зам.-председателят на НС.

Янакиева коментира и проблемите със здравнонеосигурените лица. По думите й там от 25 години се въртим в омагьосан кръг.

Бившият кмет на Перник изтъкна, че финансовите проблеми в Перник са от 15 години насам.

"Не е вярно, че национализираме парите на хората от пенсионните фондове. Това го направи Орбан в Унгария. Ние само даваме право на избор", каза вчера Бойко Борисов на заседанието на кабинета. От своя страна обаче АБВ и патриотите отстъпиха за пенсиите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай