Всички "пляскат" Дянков

Всички "пляскат" Дянков | StandartNews.com

София. Директивата на ГЕРБ "за Дянков или добро, или нищо" не издържа и един ден. В сутрешните блокове на телевизиите всички се впуснаха да му търсят грешките. Дори собственият му баща го заплю.

"Симеон е издънка на комунизма, отроче на седмичната ясла", каза Денчо Дянков пред ТВ7. "Трябваше да го изгонят. За мен сега остава срамът, че народът ще ми каже: "Ей го тоя, дето е баща на Дянков, който окраде държавата", каза таткото на бившия вицепремиер, който отдавна е скъсал отношения със сина си. "Майка му е комунист, не го кърмеше, за да не си развали бюста. Вторият му баща е преподавател по КПСС", разказа Денчо, когото съседите му в Побит камък определят като сприхав съсед.

Доста по-деликатни в критиките си към Дянков бяха бившите му колеги от кабинета - Тотю Младенов и Мирослав Найденов. И с двамата бившият вицепремиер често влизаше в спорове. "Социален диалог през последните 3-4 месеца нямаше, сега това трябва да се промени. Трябва да се активират Областните съвети за тристранно сътрудничество, за да може да текат процеси и хората да си намират работа. Ще се опитаме да се възстанови този диалог", коментира Младенов по БНТ.

Найденов призна по ТВ7, че лично Бойко Борисов е оказал натиск върху Дянков парите за зърнопроизводителите да бъдат изплатени в най-кратък срок. "Свикнали сме някак си за всичко да се стига до премиера", коментира той. "Не беше работа на премиера да се намесва и да решава този проблем", добави още земеделският министър.

В деликатното "пляскане" на уволнения вицепремиер се включи и шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. "Направил е важни неща като финансов министър, но имаше проблеми с комуникацията. Не може един вицепремиер да не води интензивен диалог със синдикати и работодатели", отбеляза Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай