Волен: Борисов да спре разкола в църквата

Лидерът на "Атака" готви коалиция с "патриотичните формации"

Волен: Борисов да спре разкола в църквата | StandartNews.com

Добрич. Лидерът на Атака Волен Сидеров призовава премиера Бойко Борисов да спре разкола в църквата след смъртта на Максим.

"Много се опасявам, че смъртта на Негово светейшество ще бъде използвана от всякакви елементи, които отдавна ровят в църквата. Това бяха шепа разколници, виждаме, че някои от тях се активизират пак", заяви Сидеров. Според него има активизиране и сред извънцърковните среди, които също работят по посока цепене на църквата.

Надявам се Синода и клира да устоят на това цепене и призовавам светската власт да се намеси и да спре разкола, каза Сидеров. Спорд него, ако разколниците завъртят отново игри с регистрация на втори синод, това ще бъде лош удар по църквата и страната ни.

Аз призовавам в момента да не се отправят нападки към отделни епископи, независимо, че могат да се намерят за някои от тях нелицеприятни данни, защото това е удар върху църквата, допълни лидерът на Атака.

Во;ен Сидеров потвърди и слуховете за създаването на общ националистически фронт на изборите догодина. От няколко месеца полуофициално се тиражира идеята за обединено участие на "Атака" с ВМРО.

На предстоящите парламентарни избори можем да влезем сами в парламента, но съм отворен за обединение на патриотичните формации в страната, заяви Сидеров.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай