Внасят закона "Чисти ръце"

Внасят закона "Чисти ръце" | StandartNews.com

София. "България без цензура" организира публичен дебат на законопроекта "Чисти ръце" в столичния хотел "Хемус". В четвъртък законопроектът ще бъде внесен в парламента от депутата Румен Йончев, лидер на Земеделски народен съюз, който се коалира с партията на Николай Бареков.

Кръглата маса ще премине под наслова "Национален консенсус - да сменим чипа на политиците". "За нас е важно да се разбере всеки как влиза в политиката и как излиза от нея. Трябва да знаем кой ни управлява", коментира Николай Бареков. "Никой не вярва на твърденията на Бойко Борисов и Сергей Станишев, че имат общо 19 хил. лв. на влог. Ако бъде приет, законът ще извади наяве имането на политиците и начините, по които то е натрупано", обясни още той.
Проектът "Чисти ръце" предвижда проверка на имуществото и сметките на всички политици през последните 10 години.
"Когато по залите обяснявам, че по данъците, които съм платил, излиза, че съм 100 пъти по-богат от Станишев и Борисов, всички безкрайно много се смеят. Така че мисля, че има заговор между двете фамилии да не се пипат едни други. Смятам, че в Хисаря те за пореден път получиха поредното обвинение от хората. Над 500 души дойдоха в читалище "Иван Вазов", където се проведе поредната ми среща с гражданите", посочи още лидерът на "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай