ВМРО - Ботевград минава към Бареков

ВМРО - Ботевград минава към Бареков | StandartNews.com

Постигнахме евродепутатско място, но за ръководството ни това няма значение, казват войводите

Войводите в Ботевград напускат ВМРО и преминават към България без цензура. Това обяви в декларация до медиите председателят на структурата Стоян Иванов. Повод е решениено на централното ръководство да се яви на изборите в коалиция НФСБ на Валери Симеонов.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ от структурата на ВМРО-БНД - Ботевград

Уважаеми дами и господа,

През последните години на ВМРО-БНД води изключително непостоянна политика, която се движи предимно от личния интерес на централното ръководство. В продължение на няколко години ставахме коалиционен партньор на съмнителни политически проекти като „Лидер" и РЗС. Принципите в съюзите до момента бяха с неясен произход, объркана идеология и в крайна сметка нямаха нищо общо с патриотизма и достойнството.

Когато ръководството на ВМРО взе решение за коалиция с „България без цензура" повечето от нас си отдъхнаха, че най-накрая лутанията между различните политически инженерства вече са приключили. Съвместното ни партньорство с Бареков доведе до успех, на който ВМРО-БНД не се е радвал от десетилетие, а именно евродепутатско място. За ръководството ни явно и това постижение не беше достатъчно и сега за пореден път обръщаме палачинката.
За съжаление членовете на ВМРО-БНД са убедени, че идеите и каузата на ВМРО-БНД за пореден път са безсрамно продадени. Заедно с ББЦ имахме уникалния шанс да изместим ДПС от властта в следващия парламент. Очевидно обаче ръководството ни няма интерес от това.

Поради тези причини обявявам, че аз и всички членове на ВМРО-БНД – Ботевград напускаме партията и ще направим постъпление да преминем в редиците на „България без цензура".

С уважение, Стоян Иванов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай