Визитата на депутати в Сирия се отлага

Визитата на депутати в Сирия се отлага | StandartNews.com

София. Визитата на народните представители до Сирия, която бе насрочена за 7-и декември, се отлага, обяви депутатът от БСП и председател на парламентарната група за приятелство с близкоизточната държава.

Поканата дойде от Хасковската търговско-промишлена палата, чийто представители бяха решили да отидат на бизнес посещение. Още преди обаче тя да стане официална, лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че се готви такова посещение и негови депутати ще пътуват до Сирия. "Изказването на Сидеров застраши сигурността на делегацията", обясни причината за отлагането Ангелов. Националистката Магдалена Ташева, която е част от групата за приятелство, също трябваше да замине. Депутатката от "Атака" стана известна с обидните квалификации към бежанците. Вчера стана ясно, че тя все пак ще отиде в Сирия, но не в качеството си на народен представител. Ташева и друг депутат от "Атака" Ради Стоянов ще отидат в арабската държава заедно с екип на партийната им телевизия "Алфа", за да заснемат филм за положението в страната.

Парламентарна делегация все пак може и да има, обясни Страхил Ангелов. Възможно е посещението да стане факт след конференцията "Женева 2", насрочена за 22-и януари догодина. На нея се очаква да започнат преговорите за прекратяване на гражданския конфликт в Сирия. Опозиционната сирийска свободна армия вече обяви, че няма да участва във форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай