Вижте реакциите на политиците за номерата на бюлетините за вота

Вижте реакциите на политиците за номерата на бюлетините за вота | StandartNews.com

След като ЦИК изтегли жребия за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 26 март, не закъсняха и реакциите на политиците за това как разчитат отреденото от жребия.

Жребият на числата отреди на БСП по-предно място, отколкото на ГЕРБ, сега остава избирателите да го потвърдят, каза говорителят на БСП и водач на листата на „БСП за България" в 23-ти МИР в София Жельо Бойчев. На „БСП за България" се падна номер 10 при изтеглянето на жребия на партиите и коалициите в бюлетината за парламентарните избори, а на ГЕРБ - номер 11 в бюлетината.

Бойчев заяви, че от БСП са доволни. „С номер 10 в десетката към успеха", заяви говорителят на БСП.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи номер 11 като прекрасен. Той напомни, че ГЕРБ се стреми към 11-та изборна победа на предсрочния парламентарен вот. По думите му първата единица дава възможност за успех в 1-ви МИР Благоевград, в който той е водач на листа, а втората да бъде за националната победа.

„11 е числото на лидерството, така че от тази гледна точка смятам, че сме в изключително благоприятна позиция от гледна точка на номера", заяви Цветанов.

По думите му от БСП, които са 10-ти номер в бюлетината, ще си останат с нулата. „Няма да имат никакъв шанс да победят ГЕРБ. ГЕРБ дава много по-добри решения, дава реална политическа програма и съм убеден, че хората ще направят добрата равносметка в предстоящите избори. Номер 11 е печелившото число, надявам се, че и вие ще го подкрепите", допълни Цветанов.

Жребият отреди на коалицията между АБВ и Движение 21 номер 8 – числото, асоциирано с модерното ляво, каза председателят на АБВ Константин Проданов. „Мисля, че и този път ние ще покажем, че сме модерната лява коалиция", каза той. "Числата са хубаво нещо, призовавам всички да гласуват с разума си", заяви Проданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай