Вижте последните решения на кабинета преди оставката

Вижте последните решения на кабинета преди оставката  | StandartNews.com

София. В последното си заседание преди оставката правителството раздаде близо 16 млн. лв. от централния бюджет за социални дейности, подобряване на работата на НАП и митниците, противоградни ракети, както и за изграждането на информационен център към БАН. Пари получават още Комисията за незаконно придобито имущество и Комисията за защита от дискриминация, а в някои ведомства и агенции се правят вътрешни преструктурирания на бюджетите.

3 млн. лв. се отпускат на социалното министерство за продължаване програмата за опазване на обществения ред. Национална програма „Сигурност" беше създадена през април съвместно с МВР и по нея държавата наема безработни като охранители в местата с високи нива на битова престъпност.

1 млн. лева са одобрени за закупуване на противоградни ракети от земеделското министерство.

БАН получава 4 млн. лв. за изграждане на многофункционален компютърен комплекс. Той ще обслужва всички институти на Академията и основните университети в България и ще предоставя услуги на малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми, уточняват от пресцентъра на правителството.

7, 365 млн. лв. са допълнителните средства по бюджета на финансовото министерство, които ще отидат в НАП и митниците.

„Така се осигуряват средства за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството", уточняват от Министерския съвет.

По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите на комисията работни помещения в гр. Пловдив. По бюджета на Комисията за защита от дискриминация се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите на комисията работни помещения, част от административна сграда в гр. София.

40 000 лв. получава Министерството на културата за доизграждане на WiFi мрежата в НДК.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2014 година.

Вътрешни преструктурирания

Одобрени са още промени по бюджетите на външното и финансовото министерства, Агенцията за ядрено регулиране и Националната разузнавателна служба.

Вътрешно преструктуриране има и в бюджета на МВР, където общо над 10 млн. лв. отиват за противодействие на престъпността и граничен контрол. Те се прехвърлят от бюджетите за пожарна безопасност, бедствия и аварии, като и за обучение и квалификация, медицинско и административно обслужване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай