Вицепрезидентът на Китай поздрави Сергей за Шулц

Вицепрезидентът на Китай поздрави Сергей за Шулц | StandartNews.com

Вицепрезидентът на Китай Юанчао Ли поздрави президента на ПЕС Сергей Станишев за резултатите на европейските социалисти на вота от 25 май. "Искам да поздравя вашата партия и Вас за добрите резултати, които постигнахте на миналите европейски избори", заяви вицепрезидентът на Китай Юанчао Ли. Той поздрави Мартин Шулц по повод спечеления нов мандат като председател на ЕП.

"На Вас лично благодаря за усилията за подобряване на отношенията между Китай и Европа и Китай и България", каза Юанчао Ли на Станишев. "Дойдохме в Китай, за да обсъдим с Вас и висши представители на китайските власти и на ККП прогреса на страната ви и реформите, които се прилагат", каза президентът на ПЕС.

Както вече стана ясно, Станишев води делегация от ключови министри на ПЕС в Китай. Сред официалните лица са дипломат номер 1 на Босна и Херцеговина - Златко Лагумджиа, председателят на парламента на Чехия Ян Хамачек, лидерът на Демократическата партия на Сърбия Бойан Пайтич, външният министър на Ирландия - Еймън Гилмор и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай