Високите цени държат малките партии далеч от ТВ екрана

Високите цени държат малките партии далеч от ТВ екрана | StandartNews.com

Високите цени, които служебният кабинет определи за излъчване на предизборни клипове по държавните медии БНТ и БНР, могат да се окажат непреодолима пречка за малките партии и новите формации.

Това становище изявиха поотделно от Асоциацията на българските журналисти и Меглена Кунева, лидер на партията "Движение България на гражданите". Според тях така само големите партии, които са парламентарно представени и получават партийни субсидии, ще могат да си позволят да участват активно в предизборната кампания.

Цените тази година са доста завишени, като минута клип, излъчен по БНТ може да достигне до 2800 лв. Новият кабинет обясни, че тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на директорите на държавните медии. Според Кунева това показвало, че правителството е тясно обвързано с бившите управляващи и го определи като "втори кабинет на ГЕРБ". От Асоциацията на българските журналисти пък предложиха премиерът Марин Райков да инициира разговори с всички заинтересовани лица и решението да бъде преразгледано.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай