Вежди превеждал на Бойко и Ердоган

Вежди превеждал на Бойко и Ердоган | StandartNews.com

София. Бившият министър на културата Вежди Рашидов влязъл в ролята на преводач между Бойко Борисов и Реджеп Ердоган. В неделя лидерът на ГЕРБ провел телефонен разговор с премиера на Турция, научи "Стандарт".

В деня на вота Ердоган честитил на Борисов победата на предсрочните избори за парламент. И заявил, че вярва в политическата воля на ГЕРБ.

"Пожелавам успех на партия ГЕРБ и лично на вас", казал още Ердоган. Бойко Борисов му благодарил и изразил надежда успешното сътрудничеството между двете държави да продължи.

Късно в неделя председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол също честити на Борисов победата. "Вие постигнахте много и виждам, че имате воля да продължите започнатото", казал Дол на Борисов.

Малко след това се обадил и председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфред Мартенс.

"Ние приветстваме горещо изборната победа на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов. Последователната изборна победа на ГЕРБ за първи път в съвременната история на България е забележителна, предвид безмилостната клеветническа тактика и популистка реторика на социалистите", подчертал Мартенс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай