Вето на Румен Радев спъва магистрала "Струма"

Вето на Румен Радев спъва магистрала "Струма" | StandartNews.com

Наложеното вето върху Закона за опазване на околната среда би могло да създаде проблем за АМ "Струма", алармира министърът Николай Нанков пред bTV.  "Трасето към Гърция остава по съществуващата част на Кресненското дефиле, с уширяване, изправяне на завои, изграждането на необходимата екологична инфраструктура, която да защити биологичните видове. В посока София шосето се качва източно над дефилето, с изграждане на 5 възела, с 6 свързвания между двете трасета и връзката между всички общински пътища с направленията на новото трасе източно от дефилето', обясни Нанков.

Дефилето на Кресна е най-сеизмичният в България. Тунел със сигурност няма да има. Ако 2019 г. не стартира строителството, може да не успеем до 2023. Това е най-евтиният вариант, а и най-безопасният  от гледна точка на здравето, живота на хората. Основният ни приоритет е сигурността на преминаващите граждани, каза още министърът.

Ще се търси техническо решение за сградите, при които не са спазени изискванията. Това ще се поеме от програмата. Санирането не е спряло, продължаваме. Спекулира се по темата. В момента имаме готови 580 сгради, санират се 565, до тези 2022 сгради, които са със сключени договори има наличен финансов ресурс, ще остане и за още сгради от тези 2 млрд. лв. , продължи Николай Нанков.

Мисля, че не е нормално и етично да се самооценявам. В нашето ведомство продължихме доста добри практики, а и стартирахме. Оценката се права от гражданите. Винаги може повече, Бъдещето ще докаже, че ще се справим с тежките задачи, обяви той по повод 100 дни, които навършва днес правителството. 

През 2018 г. може да стартира проектирането за разширението на магистрала „Тракия". Първо трябва да са готови оценката на сервитутите и да се направят анализи", поясни Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай