08:35 ч.

06.10.17

2 мин.

0

0

0

Велков: Може да има пробив в сигурността за председателството

от редактор |

Велков: Може да има пробив в сигурността за председателството

Замисълът да уличат Румен Радев в корупция не успя, обяви депутатът от БСП


Можем и да се издъним в направление сигурност на европредседателството, алармира депутатът от БСП Славчо Велков пред БНТ. "Не можем да постигнем такава система за сигурност на инфраструктурата, която осигурява европредседателството и може да се създадат условия за пробив, смята той.


Вчера БСП не прие Доклада за националната сигурност. "Докладът за Националната сигурност е типичен пример как от няколко доклада може да се направи лош, не отразява реалното състояние на националната сигурност в България. Говори се приоритетно за сигурността на европейско ниво, но са изпуснати цели раздели и аспекти - граничната, транспортната сигурност, например ж.п. транспорт, дипломатическата сигурност, политическата сигурност, няма нито дума за европейското председателство", коментира Велков.


Не успя този замисъл, президентът да бъде уличен в корупция и освен това да се върне един от участниците в схемата за закупуване на нови изтребители. Нямаме нищо против избора между марки за изтребители, въпросът е финансов. Проектът за модернизация на военновъздушните ни сили ще е над 5 млрд. лева. А в момента ги няма тези пари, а ще мине доста време, в което военновъздушните сили няма да имат онези оперативни способности да изпълняват задачите си пълноценно. Внушава се постоянно вина на президента от ГЕРБ, заяви той по повод дебатите около избора на изтребители за ВВС.


Според Велков модернизацията на въоръжените сили трябва да стартира сега и отлагането с доклада на комисията отива напред във времето и няма да се вмъкнем в заложената рамка. Цените ще нарастват в това време, обясни депутатът от БСП.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент