Велислава Кръстева: Не може случайности да правят политика

Институциите отговарят за вота, не може да се ограничават хората, обяви депутатът от ДПС

Велислава Кръстева: Не може случайности да правят политика | StandartNews.com

Ръководството на ДПС има решение да не се признават преференциите получени на случаен принцип - т.нар. "Феномен 15/15", обяви депутатът от Движението Велислава Кръстева пред БНР. "В нашият случай това е 9/9. Постъпката на г-н Камен Костадинов е морален акт на поемане на отговорност", продължи Кръстева.

"Водачът на листата, определен от същото това ръководство, носи отговорност за поведението на цялата листа. А цялата листа, заедно със своя водач, сформират отговорността на ръководството и всички ние към нашите избиратели", заяви още Кръстева.

"Проявлението на този феномен допуска случайността да подмени отговорната политика. Не може случайноста да прави политика. Не можа и политика да се прави със случайности! Затова бе и отговорността, която пое г-н Костадинов", каза тя по повод промените в закона, които ще внесе ДПС, за да отпадне явлението "15/15".

"Не сме съгласни", категорична бе Кръстева по повод искането за отседналост за изборите. За нас е неприемливо ограничаването на изборното право по какъвто и да е принцип. Ние сме либерална партия всяко ограничаване противоречи на нашата ценностна система. Ограничаването на чуждото влияние не може да става с ограничаването на права. Няма възможност да се гарантира сигурност за сметка на свободата. Институциите трябва да се ангажират с гарантирането на невъздействието на чужди държави, а не да се ограничават правата на хората", продължи депутатът от ДПС.

Кръстева припочни, че Движението е обещала да подкрепи политики, ако в правителството не влязат крайно десни партии. "Докато цяла Европа отчита, колко важно е да не се допускат националисти на никакви нива във властта се оказа, че най-голямата политическа сила в Европейска България, най-голямата сила в Народното събрание, е готова да сключи коалиционни споразумения с националистите и формира кабинет с тях. Така се прави една сериозна подмяна. Правят се опити да се внуши, че има знак за равенство между "стабилно правителство" и "стабилна държава". А това са две съвсем различни неща", завърши Кръстева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай