Вътрешният министър: По-високи заплати в МВР - от догодина

Вътрешният министър: По-високи заплати в МВР - от догодина | StandartNews.com

Ако няма актуализация на бюджета, трудно ще се справим със заплатите, но със сигурност ще настояваме от Нова година да се направи нещо с бюджета за следващата година, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по БНТ.

Той коментира, че е бил изненадан от заявката на синдикатите за готвени протести. „Не знам защо през телевизията трябва да си говорим. Помолих ги вътре да водим социалния диалог. Искам също да повиша заплатите, но нека го направим по правилата. Имат основателни искания, но ние ги решаваме. Сега излиза, че са ни притиснали. Това са едни дисбаланси, които всеки министър трябва да се стреми да ги преодолява. Ще отида на срещата със синдикатите в четвъртък. Ще ги чуя отново. Писали са ми писма, видял съм ги. Сега ще се справим с униформите, със заплатите също. Няма достатъчно желаещи за тези позиции. Всички искат да са началници. Никой не иска да по-долу", коментира Радев.

Думите на главния прокурор Сотир Цацаров за „спящата" „Икономическа полиция", Радев коментира, като заяви, че леко е бил изненадан, защото това не е било стигнало до него. „Ще направим проверка. Със сигурност ще се вгледам в „Икономическа полиция". Ще попитам и главния прокурор точно какво има предвид. Ще проверим, ще изискаме по-конкретна информация от него. Главният прокурор не говори така пред хората, за които става дума. Очевидно има основателни притеснения, ще проверим", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай