Валери Симеонов уверен, че стабилността на правителството не зависи от оставката му

Снимка: БНТ/БТА

Валери Симеонов уверен, че стабилността на правителството не зависи от оставката му  | StandartNews.com

На извънреден брифинг днес вицепремиерът Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова защита да се откажат от тази инициатива. Протестът е насрочен за утре сутринта пред Министерския съвет и е иницииран от работодателски организации. „Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10:00 ч. пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във Фейсбук, искам много да благодаря на организаторите", зави още Симеонов и благодари на организациите, които го подкрепят.

Той уточни, че чрез медиите, с оглед на краткото време, се обръща към тях с молба да не провеждат този митинг. "Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск", заяви още Симеонов.

Вицепремиерът посочи, че всичко това е свързано с промяна на движението. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това", допълни още вицепремиерът.

„Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка", каза още Симеонов. „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него", каза той и уточни, че смята, че казва истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай